sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Pentru cartea recordurilor! O licitație unică!

La un recent concurs de Gulaș pe BBO a fost distribuită și dona de mai sus (Dealer Vest, vulnerabili nimeni). Eram în Vest și am deschis cu o cupă. Nord și-a anunțat bicolorul minor printr-un 2 FA. Est a zis 4 pici pe care le-am pasat, apoi, peste 5 trefle din Nord, a licitat și 5 pici. Inexplicabil, deși văzuse apelul pe minore de la partenerul lui (sau poate nu a înțeles!), Sud a atacat cupă, nici caro, nici treflă, așa că am făcut plus una și + 2,5 IMP. Nimic spectaculos.

 La alte mese – doar 3 mese- E-V s-au apărat foarte eficient cu 5 trefle/caro și o dată chiar 6 caro peste 5 pici, realizînd două căderi pentru a încasa + 6 IMP. În rest 4 și 5 pici la N-S.

Iată însă licitația incredibilă a aceleiași done a lui Kerry din SUA în Est. El a reușit, pe deschiderea de o cupă a partenerului, și după licitații energice de minore din Nord, să vorbească de 3 ori cupă cu As sec de Cupă și NICIODATĂ despre cele 9 pici cu A-K-J-10-9! A ajuns în 6 cupe contrate și Vest, făcut declarant, a căzut doar de două ori: așii minori și un supratai la pică cu 10 de cupă la Nord, scăpînd cu doar - 11,8 IMP.
 
Consider performanța Estului demnă de Cartea Recordurilor și am ținut să o consemnez ca pe o raritate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu