joi, 17 mai 2012


Iata o donă simpatică, mai mult pentru deznodamântul ei, jucată ieri, 16 mai, la bridge-ul săptămânal de gagici, care a stârnit mari controverse. Sud deschide cu 2 cupe, blocând vorbirea Vestului care deține 19 puncte și cu greu mai poate inventa o licitație. În final, se joacă 3 pici și toată lumea pasează. De reținut că nimeni nu bănuiește punctele masive din Vest, care a pasat tot timpul. 

Atacul este de mic de treflă, preluată cu asul și retur de popă de cupă pe care cade valetul de la declarant, iar Est pune 7, în intenția de a semnala dubletonul. Vest cade pe gânduri și, bănuind că Nord are singleton, dar și încurajat de semnalul partenerului, întoarce mic de cupă făcând cadou o levată. În continuare, Nord taie un caro pe masă și joacă 9 de treflă peste care pune însă valetul (!). Acum joacă o pică spre As și apoi cupă spre taiul din mână, dar Est suprataie cu valetul și întoarce iar treflă pe care cade dama partenerului și Nord preia cu popa. 

Aici se rupe filmul donei: Nord, în loc să tragă ultimul atu și să cedeze încă o cupă (ne amintim că până în acest moment dăduse asul de treflă, popa de cupă și suprataiul de cupă), majorând mâna mortului și realizând astfel contractul, joacă ultima treflă din mână... Est defosează caro iar Vest taie fericit cu ultimul său atu și întoarce iarăși cupă care, evident, este câștigată de Est cu dama de pică. Dezastrul fiind produs, izbucnește un mare scandal cu încălcarea tuturor regulilor enumerate vreodată în Codul lui Horia: Sud îl acuză pe Nord că a pierdut copilărește dona, netrăgând atuurile, Nord pretinde că nu se putea face nimic, Est îl acuză pe Vest că a tăcut mâna plină de puncte, Vest susține că nu avea ce vorbi etc. Pentru că hărmălaia respectivă nu se poate reproduce, vă las doar să vă imaginați...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu