marți, 13 martie 2012

„Deşteptarea primăverii” cu schiză


            


         A fost odată ca niciodată o pădure frumoasă dar rece şi neprimitoare! În mijlocul ei, aşa cum se întîmplă în basme, fantezie bizară a povestitorilor, trăia o fată frumoasă. De ce ajunsese acolo şi cum, povestea nu ne spune. Ce să facă o fată singură într-o pădure? Normal că stă toată ziua pe internet şi joacă bridge, şah sau alte jocuri cu cine se nimereşte.
            Dar la vîrsta fetei, nu jocurile de perspicacitate sînt importante ci altele, care se pot juca numai pe viu. Tot căutînd ea un băiat pe internet, a dat peste un vrăjitor. Fetei nu i-a plăcut stilul în care scria el e-mailurile şi i-a blocat adresa. Atunci, vrăjitorul s-a ofticat şi i-a trimis, sub alt nume, o donă de bridge cu blestem greu ca, dacă nu va fi în stare să realizeze contractul de 3 FA nici cu 27 de puncte bune, să cadă într-un somn adînc cu pădure cu tot.
            Slab antrenată, numai în jocuri pe internet cu diverşi amatori, fata n-a putut rezolva dona şi a adormit ca un buştean din pădure. Dar dormea şi pădurea. Dormeau şi păsările pe ramuri, şi urşii pe ursoaice etc.
            După un timp, un prinţ din Levant, îndrăgind vînătoarea, intră în codru. Vînatul dormea mort, iar dintr-o malştină se auzea ca un motor defect sforăitul unui mistreţ. Observînd că nu e lucru curat, prinţul se adînci în pădure pînă dădu de coliba fetei. Ea zăcea adormită, frumoasă dar inertă. Pe măsuţa de brad, un laptop afişa dona cu pricina şi blestemul scris cu Times New Roman corp 24.
            Noroc că prinţul ştia bridge! Deşi cu 27 de puncte, Sudului nu-i vine uşor să facă 3 FA pe atacul de Rigă de cupă. După Rigă, Vest trage şi Dama, joacă şi Valetul. Prinţul a înţeles că biata adormită s-a grăbit să ia cupa şi a jucat la partaj de pică 3-3, căzînd astfel în somnul cel de moarte. Dar Prinţul nu s-a grăbit să elibereze o levată de pică flancului. Nu, el a căutat levata de caro după ce a preluat a treia cupă. A jucat Dama de caro. Dacă Est acoperă, s-a ars: 10 de caro de la Vest e impasabil. Însă Est a pus mic, Prinţul a jucat de la mort Dama de treflă cedată la Vest, care trage a patra cupă, majoră. Apoi Vest a întors treflă, luată de Sud cu Asul.
            Prinţul a înţeles că trebuie să combine şansa de 3-3 la pică şi cu varianta că picile stau 4-2, dar flancul cu 4 pici are şi Riga de caro. Astfel, el a tras As de caro şi a jucat treflă spre Valet. Est mai are doar Riga de caro şi patru pici şi va trebui să arunce o carte dintre ele, fiind astfel învins!
            Îndată ce a jucat ultima carte, Prinţul a observat că pădurea s-a trezit la viaţă! Şi pădurea ca pădurea, dar ce surpriză i-a făcut frumoasa trezită din somn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu